Kvällsmeny

Publiks Matsal


Vårt mål är att du som gäst alltid ska kunna testa något nytt hos oss. Vi arbetar därför med en
varierande meny med smakkombinationer som kanske i ett första skede inte verkar vara en given
kombo – men som väl på tallriken skapar något alldeles eget och ger dig som gäst den speciella
matupplevelse vi vill leverera.

Oavsett om du vill svänga förbi på en varmrätt eller om du vill äta fyrarätters med vinpaket så har
vår meny något för dig. Vi brinner för att på ett spännande och lekfullt vis ge dig som gäst en
helhetsupplevelse med allt från mat till dryck till service. Rätterna inspireras från den klassiska
västsvenska matkulturen, men du finner även influenser från Japan, Sydeuropa och Sydamerika.
Det är därför inte ovanligt att hitta traditionella rätter med en annorlunda tvist.

Våra kvällsmeny

Snacks 
Sardeller från Ortiz, crostinis & citron 95
Pimientos de padrón, olivolja, läsösalt 75

Ostron

Ostron från Marstone 
“Classic” schalottenlök & citron 40
“Thai” koriander & “seafood sauce” 40

Friterat ostron med basilika, vitlök & parmesan

Två “classic” & ett glas champagne 205

Förrätter

KRÄMIGA RÄKOR “ITALIEN” 145
i basilika/parmesan-kräm, på grillat bröd, citron, örter & raspad parmesan

“Publiks langos” egensaltad färsk stenbitsrom 185
MSC-märkt stenbitsrom , serveras på frasigt rotibröd med syrad grädde, skuren lök & gräslök, dill, bohuslänsk sockertång & citron

RÅMARINERAD HAVSKRÄFTA FRÅN LL91 175
med picklad kålrabbi, “Sauce samurai”, eldad sjökorall, tomat/örtvinägrett & frasig jordärtskocka

LÄTTRÖKT REGNBÅGSFILÉ 155
vänd i emulsion på rostade brännvinskryddor, krondillspicklade kantareller, frasig potatis, dill, fänkålspollen & raspad Havgus från Arla Unika

PUBLIKS RÅBIFF 155
med sojapicklad svamp, gochujang-majo, koriander, krasse, friterad vitlök & frasig lotusrot

KANTARELLTOAST 165
gräddstekta kantareller på grillat bröd, krasse, regnbågsrom & riven grottlagrad gruyère 

PUBLIKS MEDELHAVSTALLRIK 185
jamón serrano, tryffelsalami, småtomater, oliver, parmesanost, basilika, olivolja, lagrad tryffelbalsamico 

Varmrätter

”BÖNOR MED OST & MYNTA-ZUCCHINI” 245
kräm på vita bönor smaksatt med parmesan, grillad zucchini, citron, mynta, rostad mandel, grön tomat & Banyuls vinäger-sirap

BRÖDSTEKT RÖDTUNGAFILÉ 335
serveras med bakad färsk rödbeta, pepparrots-picklad sommarkål, klassisk sandefjordsås, dillkokt potatis, buskkrasse & torrsaltad regnbågsrom

TORSK FRÅN LL91 I LYSEKIL 295
serveras med syrade vaxbönor, grillad gurka, hackad mandel, skummig krondillsås mixad med brynt smör & friterad sockertång 

Publiks vietnamesiska Risnudelsallad med handskalade räkor 240
Med grönsaker, isbergssallad, böngroddar, mynta,  koriander, thaichili, Nước chấm-sås, lime & jordnötter

BBQ Kycklingstek 245
Serveras med melonsallad med mixad sötsyrlig chili-dressing med fetaost, lök, tomat, koriander, chilimajo samt dubbelfriterade pommes frites

FLÄSKSIDA – BRÄSERAD & GRILLAD 275
serveras med grillad & syrad kål, äpple, skummig fläskbuljong, senapsemulsion samt friterad potatis 

GRILLAD RYGGBIFF 345
serveras med svart vitlökskräm, sotad lök, broccoli, syrade kantareller, rostad vallmo, krasse, rödvinssky smaksatt med citron & rostad svartpeppar 

Publiks Café de Paris 
med dubbelfriterade pommes, café de paris-majo, tomat & rödlökssallad
160 g Steak minute av innanlår 245
180 g Ryggbiff 345

Desserter

Epoques hallon / lakrits / citron 110
hallonsorbet med lemoncurd, hallon, färskostskum & lakrits 

BLÅBÄR / VIT CHOKLAD / VANILJ 125
karamellinkokta blåbär med rostad vit choklad, sockerkakskrutonger & vaniljglass 

Coupe colonel
95
“Överstens skål” – en kula citronsorbet med en skvätt vodka över

CAFFEE AFFOGATO 85
Espresso över vaniljglass

CHOKLAD / BJÖRNBÄR 135
chokladkräm med Læsø-salt, björnbärssorbet, honungsmyltade
björnbär & “70 tals-flarn”

Veckans Ost – med tillbehör 

Crème brûlée liten/stor 75/95

Mjölkchokladsill st/25, halvdussin /100

Publik-huset är kontantfritt. Här kan du betala med kort eller swish.