Publiks Matsal
Vårt mål är att du som gäst alltid ska kunna testa något nytt hos oss. Vi arbetar därför med en
varierande meny med smakkombinationer som kanske i ett första skede inte verkar vara en given
kombo – men som väl på tallriken skapar något alldeles eget och ger dig som gäst den speciella
matupplevelse vi vill leverera.
Oavsett om du vill svänga förbi på en varmrätt eller om du vill äta fyrarätters med vinpaket så har
vår meny något för dig. Vi brinner för att på ett spännande och lekfullt vis ge dig som gäst en
helhetsupplevelse med allt från mat till dryck till service. Rätterna inspireras från den klassiska
västsvenska matkulturen, men du finner även influenser från Japan, Sydeuropa och Sydamerika.
Det är därför inte ovanligt att hitta traditionella rätter med en annorlunda tvist.
Våra kvällsmeny
Snacks
Sardeller från Ortiz, crostinis & citron 95
Pimientos de padrón, olivolja, läsösalt 75
Ostron
Ostron från Marstone
“Classic” schalottenlök & citron 35
“Thai” koriander & “seafood sauce” 40
Friterat ostron med basilika, vitlök & parmesan
Två “classic” & ett glas champagne 195
Förrätter
Slaktarterrin 105
på oxlägg, kind, kalv & anklever, serveras med grov senap, krassesallad med grönt äpple & pistagenötter
Gravad hällsotad pilgrimsmussla “i sitt skal” 125
med gravad gurka, brynt smör/soja, lime, ingefära, tapioka-pärlor, koriander & nori
“Publiks langos” egensaltad färsk stenbitsrom 185
MSC-märkt stenbitsrom , serveras på frasigt rotibröd med syrad grädde, skuren lök & gräslök, dill, bohuslänsk sockertång & citron
Bakad vit sparris 145
ramslök, syrad fänkål, vallmo, picklade senapsfrön & brynt smör-skum
Välj till stenbitsrom? 35
Lättgravad regnbågsfilé “Royal” 155
serveras med rökt & syrad färskost, regnbågsrom, syrad silverlök, dill, sjökorall & potatisfras
Publiks Råbiff 155
serveras med linfrön från Klevs gård, “örtagårds-majo”, sparris, pepparrot, krasse & rågbrödssmulor
“Blomkålsfritters” med ramslök 135
Serveras med Pimientos de padrón, tryffelmajo & raspad rökt parmesan
Vispad kycklinglevermousse “Mowitz i Trollhättan” 115
kommer med röda vinbär, espelette-peppar, toast & krasse
Varmrätter
Frasig grillost från Dalspira i Dalsland “shawarma” 235
Serveras med slätmixad kräm på vreta gulärt smaksatt med rostad vitlök, tahini syrade tomater, lök, Pimientos de padrón, chili, persilja samt frasig potatis
Helgens Varmrätt
Torsk 295
Serveras med gröna vårgrönsaker, grön tomat, mixad blåmusselsås med rökt smör, ramslök, sockertång & dillkokt färskpotatis
Publiks vietnamesiska Risnudelsallad med handskalade räkor 240
Med grönsaker, isbergssallad, böngroddar, mynta, koriander, thaichili, Nước chấm-sås, lime & jordnötter
BBQ Kycklingstek 245
Serveras med melonsallad med mixad sötsyrlig chili-dressing med fetaost, lök, tomat, koriander, chilimajo samt dubbelfriterade pommes frites
Oxkind “Piemonte” 295
bakad balsamico-lök, nebbiolo-sky smaksatt med rosmarin, skogschampinjoner, rostade hasselnötter, parmesan-polenta med citron
Grillad Ryggbiff 345
Serveras med grön sparris, gräddkokt jordärtskocka, avokado, rödvinssky med grönpeppar, syrad lök, vattenkrasse, bröd-crunch med örter/hängmörat talg & färskpotatis
Publiks Café de Paris
med dubbelfriterade pommes, café de paris-majo, tomat & rödlökssallad
160 g Steak minute av innanlår 245
180 g Ryggbiff 345
Desserter
Epoques hallon / lakrits / citron 110
hallonsorbet med lemoncurd, hallon, färskostskum & lakrits
Äpple / kanel / punsch 115
syrlig äpplesorbet med frasiga kanelkex, flaggpunsch pannacotta, salt karamellsås & råhyvlat äpple
Bakad choklad / ananas 135
bakad mörk choklad, med chili & råsocker glaserad ananas, vaniljglass, dulce de leche & eldade maränger
Veckans Ost – med tillbehör
Crème brûlée liten/stor 75/95
Mjölkchokladsill st/25, halvdussin /100
Publik-huset är kontantfritt. Här kan du betala med kort eller swish.