Kvällsmeny

Publiks Matsal


Vårt mål är att du som gäst alltid ska kunna testa något nytt hos oss. Vi arbetar därför med en
varierande meny med smakkombinationer som kanske i ett första skede inte verkar vara en given
kombo – men som väl på tallriken skapar något alldeles eget och ger dig som gäst den speciella
matupplevelse vi vill leverera.

Oavsett om du vill svänga förbi på en varmrätt eller om du vill äta fyrarätters med vinpaket så har
vår meny något för dig. Vi brinner för att på ett spännande och lekfullt vis ge dig som gäst en
helhetsupplevelse med allt från mat till dryck till service. Rätterna inspireras från den klassiska
västsvenska matkulturen, men du finner även influenser från Japan, Sydeuropa och Sydamerika.
Det är därför inte ovanligt att hitta traditionella rätter med en annorlunda tvist.

Våra kvällsmeny

Snacks 
Sardeller från Ortiz, crostinis & citron 95
Pimientos de padrón, olivolja, läsösalt 75

Ostron

Ostron från Marstone 
“Classic” schalottenlök & citron 35
“Thai” koriander & “seafood sauce” 40

Friterat ostron med basilika, vitlök & parmesan

Två “classic” & ett glas champagne 195

Förrätter

Slaktarterrin 105
på oxlägg, kind, kalv & anklever, serveras med grov senap, krassesallad med grönt äpple & pistagenötter 

Gravad hällsotad pilgrimsmussla “i sitt skal” 125
med gravad gurka, brynt smör/soja, lime, ingefära, tapioka-pärlor, koriander & nori 

“Publiks langos” egensaltad färsk stenbitsrom 185
MSC-märkt stenbitsrom , serveras på frasigt rotibröd med syrad grädde, skuren lök & gräslök, dill, bohuslänsk sockertång & citron

Bakad vit sparris 145
ramslök, syrad fänkål, vallmo, picklade senapsfrön & brynt smör-skum
Välj till stenbitsrom? 35

Lättgravad regnbågsfilé “Royal” 155
serveras med rökt & syrad färskost, regnbågsrom, syrad silverlök, dill, sjökorall & potatisfras

Publiks Råbiff 155
serveras med linfrön från Klevs gård, “örtagårds-majo”, sparris, pepparrot, krasse & rågbrödssmulor 

“Blomkålsfritters” med ramslök 135
Serveras med Pimientos de padrón, tryffelmajo & raspad rökt parmesan 

Vispad kycklinglevermousse “Mowitz i Trollhättan” 115
kommer med röda vinbär, espelette-peppar, toast & krasse 

Varmrätter

Frasig grillost från Dalspira i Dalsland “shawarma”  235
Serveras med slätmixad kräm på vreta gulärt smaksatt med rostad vitlök, tahini syrade tomater, lök, Pimientos de padrón, chili, persilja samt frasig potatis

Helgens Varmrätt

Torsk 295
Serveras med gröna vårgrönsaker, grön tomat, mixad blåmusselsås med rökt smör, ramslök, sockertång & dillkokt färskpotatis  

Publiks vietnamesiska Risnudelsallad med handskalade räkor 240
Med grönsaker, isbergssallad, böngroddar, mynta,  koriander, thaichili, Nước chấm-sås, lime & jordnötter

BBQ Kycklingstek 245
Serveras med melonsallad med mixad sötsyrlig chili-dressing med fetaost, lök, tomat, koriander, chilimajo samt dubbelfriterade pommes frites

Oxkind “Piemonte” 295
bakad balsamico-lök, nebbiolo-sky smaksatt med rosmarin, skogschampinjoner, rostade hasselnötter, parmesan-polenta med citron

Grillad Ryggbiff 345
Serveras med grön sparris, gräddkokt jordärtskocka, avokado, rödvinssky med grönpeppar, syrad lök, vattenkrasse, bröd-crunch med örter/hängmörat talg & färskpotatis

Publiks Café de Paris 
med dubbelfriterade pommes, café de paris-majo, tomat & rödlökssallad
160 g Steak minute av innanlår 245
180 g Ryggbiff 345

Desserter

Epoques hallon / lakrits / citron 110
hallonsorbet med lemoncurd, hallon, färskostskum & lakrits 

Äpple / kanel / punsch 115
syrlig äpplesorbet med frasiga kanelkex, flaggpunsch pannacotta, salt karamellsås & råhyvlat äpple 

Bakad choklad / ananas 135 
bakad mörk choklad, med chili & råsocker glaserad ananas, vaniljglass, dulce de leche & eldade maränger 

Veckans Ost – med tillbehör 

Crème brûlée liten/stor 75/95

Mjölkchokladsill st/25, halvdussin /100

Publik-huset är kontantfritt. Här kan du betala med kort eller swish.